Droogijs reiniging is een revolutionaire, ongeëvenaarde reinigingstechnologie.


Droogijsreiniging is een revolutionaïre reinigingsmethode waarbij droogijs (in vaste vorm samengeperst CO2) als blaasmiddel gebruikt wordt. Het proces is een bijzonder milieuvriendelijk, effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele industriële reinigingsmethoden.

Reinigingsproces

Het reinigingsproces bestaat uit 3 fasen. Compacte droogijsdeeltjes (in vaste vorm samengeperst gerecycled CO2) worden versneld in een straal van perslucht en als straalmiddel gebruikt.

Voordelen droogijs reiniging

  • Snelle en effectieve reiniging
  • Droog en Zacht
  • Kortere uitvaltijd
  • Mileuvriendelijk / Geen extra afval
  • Bedrijfseconomisch effect

De Droogijs Reinigingstechnologie bestaat uit drie fases

1 Mechanisch

De droogijsdeeltjes accelereren in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met hoge snelheid, waardoor deze wordt verwijderd.

2 Thermisch

De lage temperatuur van het droogijs (-79 graden) maakt de aanslag broos, en veroorzaakt scheurtjes zodat de aanslag kan worden verwijderd.

3 Sublimatie

Wanneer de droogijsdeeltjes een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag “explodeert”.

Voordelen droogijs reiniging


Snelle en effectieve reiniging

Droogijs reiniging is een snelle manier van reinigen. Met verschillende nozzles en reinigingssnelheden zijn zelfs moeilijk toegankelijke plekken op een effectieve wijze te reinigen. Er blijft geen reinigingsmateriaal op b.v. kettingen en op mechanische delen achter. Hierdoor zijn de loonkosten voor reiniging lager.

Droog en Zacht

Droogijs reiniging is een volledig droog proces, aangezien het droogijs uit CO2 bestaat en dus verdampt als het met het te reinigen oppervlak in aanraking komt. Dit is een reden waarom Droogijs Reiniging zeer geschikt is voor het reinigen van elektro motoren, elektrische pneumatische of hydraulische componenten. Droogijs reiniging heeft geen schurend effect en is zacht voor het te reinigen oppervlak omdat het gebruik van stalen schuurborstels, spatels, krabbers en blaasmiddelen, zoals zand, glas of plastic vermeden wordt. Dit is een reden waarom Droogijs reiniging ook toegepast kan worden op kwetsbare materialen, zoals nikkel, chroom en zacht aluminium.

Kortere uitvaltijd

Met Droogijs reiniging wordt de uitvaltijd van de productie verkort omdat de tijdrovende demontage en de hermontage overbodig zijn. Droogijs reiniging kan worden uitgevoerd tijdens een korte onderbreking van het productieproces. Hierdoor wordt de effectieve productietijd verhoogd.

Milieuvriendelijk / Geen extra afval
Droogijs reiniging is volledig groen. Er worden geen gevaarlijke chemicaliën of oplossingen bij de reiniging gebruikt. Er zijn dus geen kosten voor de verwijdering en opslag van chemicaliën en oplosmiddelen. Droogijs reiniging produceert geen extra afvalstoffen. De verontreiniging is het enige dat opgeruimd moet worden. Dit kan opgezogen of weggeveegd worden. Bij aankoop van een droogijs reinigingsmachine in Nederland is de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) van toepassing. Dit zijn de subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers.

Bedrijfseconomisch effect
Lagere loonkosten voor reiniging, lagere afschrijvingskosten op apparatuur door minder slijtage, korte uitvaltijd, hoge effectieve productietijd, geen afvalverwijderingskosten, geen opslagkosten voor chemicaliën of oplosmiddelen hebben een positief economisch effect.

Kortom de kosten van aanschaf van Droogijs reiniging apparatuur is in korte tijd terug verdiend en maakt meer doelen haalbaar. Droogijs Reiniging/Droogijsstralen is een revolutionaire, ongeëvenaarde reinigingstechnologie.

Heeft u interesse neem dan vrijblijvend contact op met 1 van onze medewerkers

Offerte aanvragen